STRIKKEPRODUKTER

Produktene er strikket av Anne Lise Hoel. Pasvikproduktene er strikket i ullgarn. Bestilling kan gjøres via e-post eller telefon.

Historien om Pasvikgenseren.

Pasvikgenseren har vært tema i husflidskretser i mange, mange år. At genseren skulle ha i seg elementer fra Pasvikdalen har det vel aldri vært noen tvil om. Diskusjonen har heller dreid seg om hvor mye av genseren som skulle ha mønster, og hvilke elementer som skulle inngå i genseren. Genseren skulle være i et slikt mønster at det var mulig å strikke den på maskin.

Lise Svenske fikk rettigheten til genseren, og utviklet den slik vi kjenner den i dag. Da Lise døde, fikk Anne-Lise Hoel kjøpt rettigheten til genseren. Hun har siden utviklet votter og panneband med elementer fra Pasvikgenseren i seg.

Mønsteret i Pasvikgenseren inneholder følgende elementer fra Pasvikskogen i seg, nevnt nedenfra i genseren;
Brunbjørn, furutrær, elg, multebær, rein, mygg, , så kommer det et nytt belte med furuskog før midnattsolen omkranser halsen.
Den nederste delen av ermet består av brunbjørn, og furutrær, mens den øverste delen består av myggsvermen, furuskogen og midnattsolen.

Alle produktene leveres i to bunnfarger; lys grå og mørk grå.

PASVIKPRODUKTER

Pasvikgenseren

Nordmo Gård eier rettighetene til Pasvikgenseren. Genseren finnes i to bunnfarger - lys og mørk grå.
Mønsteret inneholder forskjellige elementer fra naturen, så som; Brunbjørn, furutrær, elg, multer, rein, mygg og midnattsolen.
Alle disse elementer finner du i Pasvikskogen.


Pasvikvotter

Vi har også utviklet votter med utgangspunkt i genseren. Her finner vi brunbjørnen, furutrær og elgen igjen.
Votter med motiv og farger fås i samme farger som genser. 


Panneband

Panneband er også et element utledet av Pasvikgenseren. Den fås i samme farger som genser, og har motivet av brunbjørnen,
samt med mørk brun bord langs kantene. 


Den perfekte gave til den som har tapt sitt hjerte til Pasvikdalen 

Gode varme dager med ullprodukter fra 

Nordmo GÅRD


Ikke en vinter til uten hjemmestrikket ULLBUKSE

Blant mange forskjellige strikkeprodukter finner vi de velkjente hjemmestrikkede ullbuksene i alle størrelser - fra babyen til bestemor og bestefar

Ring Anne-Lise på telefon 932 40 538